Добре дошли
ПЛАТИ ДАНЪЦИТЕ СИ БЪРЗО, ЕВТИНО И ЛЕСНО
Изглед от високо над град Радомир
Триумфална арка в град Радомир
Tалантливите деца на община Радомир
29.08.2018
Днес бе подписан договор между НЧ „Напредък“ 1895г. и ЕАД „Реставрация“ към Министерство на културата, изпълнител по проект Ремонт /СМР/, оборудване и обзавеждане на читалището. На срещата присъстваха Кмета на община Радомир Пламен Алексиев, заедно с председателя на Общински съвет Светослав Кирилов. Екипа на читалището изказа благодарност към общината за оказаната подкрепа и съдействие. Ремонтните дейности включват саниране на цялата сграда, газифициране, основен ремонт на салона, както и цялостна реконструкция на останалите помещенията. Ремонта ще продължи шест месеца.

28.08.2018
ОБЩИНА РАДОМИР ВИ КАНИ НА ЧЕСТВАНЕ ПО ПОВОД 133 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ С ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ

23.08.2018
Обявени бяха резултатите от административната оценка и оценката за допустимост на проектни предложения, получени по Втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България - Сърбия 2014-2020.
Обявени бяха резултатите от административната оценка и оценката за допустимост на проектни предложения, получени по Втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България - Сърбия 2014-2020. Проектните предложения, които са преминали първия етап от оценката ще продължат към следващия етап – техническа оценка и оценка на качеството, която ще бъде извършена от външни експерти-оценители.  Проектните предложения, получили най-висок резултат ще бъдат предложени за финансиране. Община Радомир има внесени и одобрени на първи етап два проекта. Проект „Съвместни инициативи за опазване на биологичното разнообразие чрез инвестиции в техника за опазване на природата в трансграничния регион“, община Радомир е...

22.08.2018
Нова цветна градинка краси Градски парк Радомир! Снимки ПРЕДИ и СЕГА

21.08.2018
ОБЩИНА РАДОМИР ПРИЗОВАВА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА 15 СЕПТЕМВРИ 2018 ДА СЕ ВКЛЮЧАТ АКТИВНО В КАМПАНИЯТА "ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО"

10.08.2018
Стартира изграждането на градинки и оформяне на зелените площи в градски парк Радомир. Различни видове цветя и храсти ще допринесат за създаването на приятна обстановка на всички посетители на парка. Над 40 броя туи и 70 броя растения, оформящи жив плет са засадени в централната част на парковото пространство. Засаждането се извършва от екипа на ОП „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство в община Радомир“ с управител Благовест Кацарски.

Община Радомир заема площ от 506 кв.км. В състава й влизат 31 села с 22 328 жители. Административен център е гр. Радомир с 16 254 жители. Разположен е в западното подножие на планината Голо бърдо, на 13 км. от гр. Перник, на 44 км. от гр. София и на 46 от гр. Кюстендил.

 

Радомир е средновековен град, изграден над праисторическо, антично селище и некропол. Населението е с будно национално съзнание. Първото килийно училище в Общината се открива през 1826г. в с. Радибош. В гр. Радомир учебното дело датира от 1868г. В руско - турската война от 1877 - 1878г. вземат участие 25 опълченци от Радомирско. Последен знаменосец на Самарското знаме е Никола Корчев, родом от с. Долна Диканя, Радомирско. След освобождението знамето е донесено в гр. Радомир от установилата се тук Трета опълченска дружина и се съхранява в радомирските казарми до 1882г.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ НА ОБЩИНА РАДОМИР
ПРОВЕРКА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ
Анкета
Какво смятате за новата визия на сайта ?