НОВИНИ
МУЗЕЯТ В РАДОМИР ПОСРЕЩА ГОСТИ ЗА 6 СЕПТЕМВРИ С НОВА МОДЕРНА ВИЗИЯ
08.09.2020

С откриването на гостуваща изложба на РИМ – Пловдив, озаглавена “Българското съединение в изкуството”, започнаха днес в Радомир честванията на 6 септември – Съединението на България с Княжество Източна Румелия.

 

Изложбата съдържа оригинални литографски портрети на княз Александър Батенберг, Стефан Стамболов, Доктор Странски, Петко Каравелов, Гаврил Кръстевич и др. В рамките на експозицията могат да бъдат разгледани саби и ножове, които принадлежат на фонда на Общински исторически музей – Радомир. Тя ще бъде на разположение на посетителите на музея в Радомир до 18 септември.

 

Точно в 10:00 часа за откриването на експозицията прозвуча националният химн. Музикалното оформление включваше и български бойни маршове. Сред първите гости на изложбата бяха Пламен Алексиев, кмет на община Радомир, Антонио Антонов и Кирил Граховски, общински съветници в местния парламент, както и директори на училища и детски градини на територията на общината.

 

Общински исторически музей – Радомир посрещна своите гости с обновена визия, след извършването на ремонтни дейности. Национален трибагреник посреща посетителите на входа на музея. Музеят вече е с нова дограма и външна облицовка на сградата, а от вътрешната страна са монтирани корнизи и е поставен ламинат на пода в изложбената зала. Подобренията придават приветлив и уютен облик на музея, категорични бяха посетители на изложбата.

 

Честванията на празника в Радомир ще продължат в 20:00 часа днес, когато ще започне тържественият ритуал на паметника на подпоручик Константин Цанков. Честванията в града ще приключат с тържествената заря, която ще започне в 20:15 часа.

ПРОВЕРКА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ
ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ НА ОБЩИНА РАДОМИР
Анкета
Какво смятате за новата визия на сайта ?